LIQAL winnaar eerste editie Breda Startup award

De innovatieve startup LIQAL werd vrijdag 2 oktober 2015 in een overvolle zaal i het NAC Stadion verkozen tot Bredase startup van 2015. De jury prees de ambitie, het onderscheidende vermogen en potentie van het jonge bedrijf. LIQAL ontwikkelt innovatie totaaloplossingen en systemen voor LNG stations. LNG (Liquefied Natural Gas) is een opkomende brandstof gebruikt in de scheepvaart en het wegtransport. De eerste stations worden inmiddels gebouwd. Het bedrijf heeft het in zich de komende jaren door te groeien tot speler van formaat op de wereldmarkt.

Jury

De jury werd gevormd door de Bredase topondernemers Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments. Zij gingen individueel in gesprek met de finalisten en kozen op basis van die beoordeling én de pitch voor de zaal de uiteindelijke winnaar. Ze waren onder de indruk van het niveau van alle finalisten en de potentie die zij meebrengen voor de Bredase economie.

Selectieronde

Eerder werden de vijf finalisten voor de Bredase startup award gekozen door Burgemeester Depla en een selectiecommissie van formaat bestaande uit Cees Meeuwis, Aad Ouborg en Jochem de Graaf. LIQAL, Route42, Ceres Legal, Sesam Solutions en LED Driven werden uit 15 genomineerden geselecteerd op basis van onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie. Van de vijf finalisten zijn er drie Starterslift deelnemer.

Breda Community Award voor de nieuwe winkel

Met een zeer krappe meerderheid van de publieksstemmen werd De Nieuwe Winkel winnaar van de Breda Community Award. Met een sterke pitch wisten zij de voorkeur van het publiek te krijgen. De Breda Community Award is een publieksprijs voor Bredase startups, die lokaal voor verbinding zorgen door middel van een onderscheidend concept en ondernemende aanpak. Naast De Nieuwe Winkel waren ook Sport76, HUB88, Mad Molly’s Irish Pub en Kids Time genomineerd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.