Synple wint Startup Award 2016

Roderick Rodenburg van het bedrijf Synple heeft de Breda Startup Award 2016 in de wacht gesleept. In een spannende finale kreeg Synple de meeste stemmen van de jury en het aanwezige publiek. Roderick kreeg de prijs uitgereikt van wethouder Boaz Adank. “Ik had absoluut niet verwacht dat we zouden winnen, ik was al heel blij met een finaleplaats”, aldus Roderick Rodenburg.

Synple bouwt de Logistieke Tinder voor transport planners. Hun applicatie maakt op een laagdrempelige wijze retourlading inzichtelijk en uitvoerbaar voor transportplanners.

Andere finalisten waren Craze B.V. (promotiebureau met loyaliteitsrechten van alle Disney en Hasbro films) en Orange Aircraft (produceert airframes voor drones).

De Breda Community Award werd gewonnen door koffie-fietsenzaak Kamu. In hun winkel aan de Boschstraat vinden klanten een unieke combinatie van koffie schenken en fietsen repareren. Kamu bleef in de finale Zorggroep Tuinzigt en de DJ School Breda voor.

Tijdens de Award avond werd ook de Student Startup Award Brabant uitgereikt. Ook hier waren de bedrijven zeer aan elkaar gewaagd. Met een verschil van slechts enkele stemmen wisten Joost Aanen en Chris de Jong van Eventix met hun online ticketverkoopsysteem uiteindelijk de titel te bemachtigen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.